Anni, Maryland

Vietin vaihto-oppilasvuoteni pienessä Yhdysvaltojen osavaltiossa nimeltä Maryland. Harrastin taitoluistelua ennen vaihtoon lähtöä ja onnekseni sain myös jatkaa harrastukseni parissa, sillä pääsin taitoluisteluun erikoistuneeseen boarding schooliin nimeltä West Nottingham Academy.

Puitteet taitoluistelun harrastamiseen olivat erinomaiset. Luistelun vuoksi minulla oli hieman erilainen opiskeluohjelma, jotta pystyin treenaamaan kunnolla eikä opiskeluni kärsinyt. Koulu loppui noin puolenpäivän aikaan, jonka jälkeen meille luistelijoille oli järjestetty kuljetus puolen tunnin päässä sijaitsevaan Delawareen, joissa pääsimme treenaamaan yliopiston jäähalleissa. Puitteet sielläkin olivat aivan erinomaiset; 2 erilaista harjoitusjäähallia, sali ja suuret urheilukentät olivat aivan kävelymatkan päässä. Minulla oli yksityisvalmentaja, jolla oli aikaa korjata pienimmätkin virheeni, kehitystä vuoden aikana tuli valtavasti.

Opiskeluun panostettiin koulussa aivan eri tavalla kuin Suomessa. Oli tärkeää, että hyvät arvosanat säilyivät läpi vuoden ja jos jotain ongelmia ilmeni, opettajat olivat heti valmiita auttamaan. Iltaisin kaikki kampuksella asuvat oppilaat osallistuivat noin kahden tunnin mittaiseen Study Halliin joka oli tarkoitettu opiskeluun & läksyjen tekoon, jonka aikana opettajat olivat lähellä ja valmiita auttamaan jos jotain ongelmia ilmeni.

Kouluni kampus oli erittäin viihtyisä. Siellä oli neljä eri dormia, joihin meidät oppilaat oli jaettu, iso kirjasto, kuntosali, jalkapallokenttä, sisäliikuntasali sekä hienot yhteiset oleskelutilat oppilaille. Kaikki fasiliteetit kampuksella olivat kyllä erittäin hienot ja dormeissa asuminen oli minun mielestä todella hauskaa! Ikinä ei tullut sellaista tylsää hetkeä, sillä olit koko ajan kavereiden ympäröimänä, kaikki olivat kuin yhtä suurta perhettä. Opetus koulussa oli hyvin yksilöllistä pienten ryhmäkokojen ansiosta. Opettajat tunsivat jokaisen oppilaansa hyvin ja heillä oli todella aikaa paneutua meidän jokaisen kehittymiseen ja heistä kyllä huomasi kuinka paljon he nauttivat opettamisesta

Ensifiilikset olivat aivan mielettömät! Tunsin heti, että tämä on minun juttu ja vuodesta olisi tulossa aivan ikimuistoinen, mikä piti paikkansa! Ihmiset olivat älyttömän ystävällisiä, avuliaita ja avoimia. Kavereita sai aina heti joka paikasta. Alussa tuntui jopa hetkittäin siltä, että olisi tarvinnut pientä hengähdystaukoa kavereiden kysymystulvalta, niin innokkaita he olivat.

Vaihtoon lähtö tulee olemaan ehkä yksi niitä kokemuksia jota et koskaan tule unohtamaan! Toisessa kulttuurissa eläminen, uusien asioiden opettelu & näkeminen ovat parasta! Kielitaito kehittyy huomattavasti ja sinulla tulee aina olemaan kavereita joka puolella maailmaa.

Copyright 2019 Universal Players Global. Site by JCO Digital.